< Zpět na FAQ

Vše o dopravě na ostrově Roatán

Jako cizinec je dobré vědět způsoby tamní dopravy. Na ostrově existuje hned několik způsobů jak se dopravit z bodu A do bodu B.

Jak zvládnout dopravu na ostrově?

Ostrov Roatán, který je součástí honduraských Bay Islands, je oblíbenou destinací pro cestovatele z celého světa. Krásné pláže, bohatý podmořský svět a relaxační atmosféra lákají turisty nejen k odpočinku, ale i k objevování tohoto tropického ráje. Otázka, která často vyvstává při plánování cesty na Roatán, zní: Jak se po ostrově efektivně pohybovat? Zde je přehled možností dopravy, které vás provedou po tomto nádherném ostrově.

Služby Diamond Rock Resortu

Stres při cestování, kufry, změna teploty nebo klima. Tomu všemu rozumíme a proto nabízíme soukromou dopravu z letiště až k nám do resortu. Řidič vám pomůže se zavazadly, doprava je bezpečná a vy předem víte kolik služba stojí.

Tyto služby dopravy můžete v rámci ubytování v Diamond Rock Resortu využívat běžně každý den, kromě dní, kdy si budete užívat pobyt na pláži nebo u bazénu. Samozřejmě vám můžeme zajistit a přímou dopravu z resortu na letiště při odletu. Vše ve smluvený čas a s předstihem pro vaši klidnou cestu.

Pronájem automobilu nebo skútru

Jednou z nejoblíbenějších možností dopravy pro turisty je pronájem automobilu nebo skútru. Pronájem auta vám poskytne flexibilitu při objevování vzdálenějších pláží a zajímavostí ostrova, a to vše vlastním tempem. Na Roatánu jsou k dispozici různé autopůjčovny, kde si můžete vybrat z různých vozidel v závislosti na vašich potřebách. Silnice na ostrově jsou poměrně dobře udržované, zejména hlavní trasa z West End do Coxen Hole.

Pokud preferujete menší a agilnější způsob dopravy, skútr je ideální volbou. Je cenově dostupnější a snadno se s ním pohybujete i na užších cestách. Jen si dejte pozor na místní pravidla a nezapomeňte na helmu.

Objednejte si TAXI

Taxislužby na Roatánu jsou rozšířené a dostupné téměř na každém kroku. Jejich výhodou je, že jsou relativně cenově dostupné, a většina taxikářů je ochotná domluvit se na ceně předem. Mějte však na paměti, že ceny pro místní obyvatele a turisty se mohou lišit, takže je dobré vyjednávat. Cesta z hlavního města Coxen Hole do turistické oblasti West End nebo West Bay vyjde na přijatelnou částku a nabízí pohodlný způsob přepravy, pokud nechcete řídit sami.

Kolektivní TAXI a minibusy

Pro cenově dostupnější cestování mezi jednotlivými částmi ostrova jsou dobrou volbou sdílené taxi služby nebo minibusy, známé také jako „colectivos“. Tato doprava funguje jako sdílená jízda, kde se více lidí svezou jedním vozem, a je oblíbená zejména mezi místními obyvateli. Kolektivní taxi jezdí po hlavních trasách a zastavují na různých místech podle potřeb cestujících.

Cena jízdného je velmi nízká, což z těchto dopravních prostředků činí atraktivní volbu pro cestovatele s nižším rozpočtem. Jedinou nevýhodou může být, že nemusí zajíždět do odlehlejších lokalit, což omezuje jejich flexibilitu.

Pronájem lodí – buďte chvíli kapitán

Jako ostrov obklopený vodou nabízí Roatán také zajímavé možnosti dopravy po moři. Mnoho turistů si pronajímá lodě nebo využívá vodní taxi, aby se dostali na odlehlé pláže nebo k atraktivním potápěčským lokalitám. Pronájem menších lodí či využití služeb vodního taxi vám umožní zažít ostrov z jiné perspektivy a zároveň se pohodlně přepravovat mezi různými částmi Roatánu.

Vodní taxi je obzvláště populární mezi West End a West Bay, kde je to nejen pohodlná, ale i rychlá cesta mezi těmito turistickými oblastmi.

Pěšky po vlastní ose

Roatán je poměrně malý ostrov, což znamená, že pro cestovatele, kteří rádi prozkoumávají okolí pěšky, je zde dostatek příležitostí k pěším výletům. Mnoho turistických oblastí, zejména kolem West End a West Bay, je snadno přístupných pěšky, takže můžete zažít atmosféru ostrova zblízka. Místní obyvatelé jsou přátelští, a pokud se vydáte mimo běžné trasy, můžete narazit na skryté pláže a nádherné výhledy.

Doprava na Roatánu je relativně jednoduchá a přizpůsobivá vašim potřebám a rozpočtu. Ať už si pronajmete auto, vezmete si taxi, nebo budete zkoumat ostrov pěšky, vždy budete mít příležitost objevit krásy, které tento karibský ráj nabízí. Důležité je plánovat své cesty s ohledem na místní podmínky a užít si volnost, kterou vám Roatán poskytne.

Nezapomeňte si vychutnat každý okamžik vaší cesty a nechat se unášet kouzlem ostrova!

Máte otázky?
Máme odpovědi

Co všechno se skrývá za životem v Karibiku? A je tento život opravdu pro Vás? Ozvěte se nám nebo si pročtěte náš blog, kde celou cestu detailně popisujeme. Od prvního kontaktu s developerem až po život na ostrově Roatán.

5 tipů, jak přežít JetLag

5 tipů, jak přežít JetLag

Pláže na ostrově Roatán

Pláže na ostrově Roatán

5 tipů: Co si vzít sebou na pláže Roatánu?

5 tipů: Co si vzít sebou na pláže Roatánu?

Čech, který našel domov v Karibiku

Čech, který našel domov v Karibiku

Napsali o nás: „Toužíte po životě v ráji?“

Napsali o nás: „Toužíte po životě v ráji?“

leaf leaf